Ciao!


Ciao! Любимата ми италианска дума. Не, тя не значи само довиждане, макар в България да ползваме само това значение. Означава и здравей!

Аз ви казвам “Здравейте”. И не само аз. Спомняте ли си онзи пост за банановата каша. В него освен за политика и много други работи, си позволих и един личен абзац. Е с част от тези хора решихме да ви казваме “Здравейте” редовно. На chr.bg Какво означава CHR ли? Много неща. От както се занимаваме с него му измислих поне дузина значения. Оставям всеки от вас да намери своето. Какво е CHR? Сайт който разказва истории, не новини, a истории. Ще се опитаме да разказваме за нещата, които се случват по света и у нас. Не само за топ новините, но и за тези малки истории, които често не забелязваме. А те понякога са най-важни. Някои неща ще видите първо при нас. (Не случайно ми казват войо все пак 😉 ), за други сме потърсили различна гледна точка. Вярвам, че всеки от вас ще намери поне едно нещо, което да му е интересно. Стига само да го потърси. А може би то няма да е там, където предполагате. Затова следете внимателно. Човек не знае колко важни неща пропуска понякога. “Огледалце, огледалце, я кажи…” е хубава приказка. Но нали знаете как свършва?

chr-logoBeta

Нали няма да пишете за…? За момента нямаме “черен списък” за какво няма да пишем. Защото за нас е по-важно за какво пишем. Поне трима души ме питаха “Нали без чалга?”, но нито един не ме попита дали ще пишем за класическа музика или джаз. Е ще ви разочаровам. Не мога да ви обещая да не пишем за чалга, мога обаче да обещая да пишем за класическа музика, джаз и фолклор. А това ни прави една идея по-… Поне за мен. Защото удоволствието е над всичко. Защото смятам, че за да очакваш да доставиш удоволствие на читателя, трябва да си го изпитал при писането.

Всяка статия, всеки пост, всеки коментар, новина, снимка, песен, история е избрана, изживяна, усетена, почувствана. Това ни различава от другите. Остава само и вие да откриете емоцията. И да я изпитате заедно с нас.

Ще продължа да казвам какво мисля. И тук от време на време, и на chr.bg всеки ден. Защото ние няма да работим по онези стандарти. Ние ще създаваме нови.

Защо пиша този текст ли? Най-вече за себе си. Но и за всички тези, които ще го прочетат. За тези, които ще отворят историята за Вальо и ще я преживеят. Зедно с Вальо. Заедно с Юлето, която я написа, заедно с мен, Ицо и Радо, заедно с Точката и my Charlie’s Angel, които ме изтърпяха в седмицата, в която C от CHR беше Charlie за мен, заедно с Жени, която първа я видя. Заедно с този, който я споделил, за да достигне до тях. И след това ще я споделят, за да донесат същото преживяване на поне още един човек. Защото това е смисълът на социалните мрежи. Намери, прочети и сподели. Почти като неосъществения слоган на България. За останалото има Word. Пиша я за тези, които се смяха заедно с нас на “Й” на Весела. И които я споделиха за да разсмеят поне още един човек.

За другите, онези, които се гледат в огледалото и питат “Аз ли съм най-красив”… този текст не е за вас, вие така или иначе няма да го видите. “Чукча не читател, чукча писател” е любимо на мнозина. Защото сме в страната не на индианците, които са един мъдър древен народ, противно на израза, използван у нас. Ние сме в страната на чукчите. Е, техния език не го говоря.

За да не стане прекалено дълго ви казвам Ciao, като довиждане (след ден, седмица, две, когато имам нещо неполиткоректно за казване) и до утре, когато ще ви кажeм Ciao, като Здравейте на chr.bg. Ето може пък C-то да значи Ciao 🙂

1 thought on “Ciao!

  1. Pingback: Ciao! | veselaproshkova

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s